home

Poppenkast verhalen

bestelling

contact

 

Onder elke samenvatting staat een zichtversie van het script. Als u wilt kunt u het script direct bestellen

 

Titel: Het mannetje van de maan (PKS: 2011001)

Auteur: Nellie de Kok

Spelers: 1 speler

Tijdsduur: 10 min

Prijs: 6,95

Er is een mannetje naar beneden geklommen vanaf de maan. Het mannetje van de maan wilde net als iedereen een keer een dagje uitgaan. Het stond zelfs in de krant met foto en al. Nu denkt Jan dat het mannetje in zijn maag zit, want hij heeft een stukje van de krant opgegeten. Gelukkig ziet Jan het mannetje ook in het echt. Hij weet nu dat hij het mannetje niet heeft opgegeten.

Maar het mannetje wil weer terug naar de maan. Hij vraagt Jan om hulp.

Zichtversie: PKS 2011001

 

Titel: Katrijn heeft de lente in haar bol (PKS: 2011002)

Auteur: Nellie de Kok

Spelers: 2 spelers

Tijdsduur: 14 min

Prijs: 8,95

Katrijn is aan het poetsen en kijkt naar buiten. Ze vindt het zon mooi weer dat ze liever met Jan op stap gaat naar de boerderij. Als ze eindelijk op pad gaan reageert Katrijn af en toe heel raar. Ze zegt steeds: "Ik word niet boos. Het is veel te mooi weer om boos te worden." Maar Jan krijgt het steeds weer voor elkaar dat ze toch boos wordt. Maar wat is er nog meer met Katrijn aan de hand?

Zichtversie: PKS 2011002

 

Titel: Wat een kattekop is die Katja (PKS: 2011003)

Auteur: Nellie de Kok

Spelers: 2 spelers

Tijdsduur: 14 min

Prijs: 8,95

Katja de kat heeft geen zin om haar moeder te helpen met opruimen. Ze gaat snel naar het bos. Ze vindt andere dieren maar stom. Als ze een egel, een eekhoorn, een konijn en een hond tegenkomt is ze daar helemaal niet vriendelijk voor. Ze houdt ze zelfs voor de gek. Uiteindelijk is ze zelf verdwaald en komt ze weer een van die dieren tegen. Er valt haar iets op. Als zij aardig is tegen andere dieren, dan zijn die andere dieren ook aardig tegen haar. Hier wil ze beslist iets mee doen.

Zichtversie: PKS 2011003

 

Titel: Het is herfst in de poppenkast (PKS: 2011004)

Auteur: Nellie de Kok

Spelers: 2 spelers

Tijdsduur: 12 min

Prijs: 7,95

Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in slaap valt op een bankje loopt Katrijn boos weg. Even later valt Katrijn zelf in slaap. Jan is bang dat Katrijn zijn billen zal laten rammelen en jokt daarom tegen Katrijn. Hij doet net of Katrijn alles gedroomd heeft. Maar Jan heeft niet gerekend op de boswachter. O jee, komt zijn leugentje nu toch uit of heeft de boswachter nog iets in petto? Misschien was het niet zo slim van Jan om te jokken.

Zichtversie: PKS 2011004

 

 Titel: Het vreemde paard van Sinterklaas (PKS: 2011005)

 Auteur: Nellie de Kok

 Spelers: 1 speler

 Tijdsduur: 10 min

 Prijs: 6,95

Als Sinterklaas in Nederland aankomt, wil hij dat Piedewiet zijn paard, Americo gaat halen. Maar Americo wordt tegengehouden door een ander paard, Neppart genaamd. Hij lijkt wel op Americo, maar is toch net even iets anders. Hij is groter en niet zo wit. Neppart wil dat Americo het reservepaard wordt en stopt hem in een zak. Nu stapt Neppart naar buiten met Piedewiet. Ziet Sinterklaas echt niet dat het een ander paard is? En wat gebeurt er nu met Americo?

Zichtversie: PKS 2011005

 

 Titel: Dierenvrienden? (PKS: 2011006)

 Auteur: Nellie de Kok

 Spelers: 2 spelers

 Tijdsduur: 15 min

 Prijs: 8,95

De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar dat de hond voortaan buiten moet slapen. Toch heeft hij niet gerekend op de muizen. De kat lust namelijk geen muizen. Hij vindt ze vies en de bazin wil wel dat hij muizen vangt. En als hij geen muizen vangt dan stuurt ze hem weg. Dat wil de kat niet. Nu heeft hij toch de hulp van de hond nodig.

Zichtversie: PKS2011006

 

 Titel: De heks van het bos (PKS: 2011007)

 Auteur: Nellie de Kok

 Spelers: 2 spelers

 Tijdsduur: 12 min

 Prijs: 7,95

De heks van het bos tovert iedereen om die ze in het bos tegen komt. Katrijn heeft de dokter gebeld als ze merkt dat Jan zijn stem is verloren. Natuurlijk is Jan ook in het bos geweest. De dokter komt tot de ontdekking dat de betovering altijd maar een uur duurt. Hij heeft een plan om de heks te vangen. Katrijn en Jan gaan dat plan uitvoeren. Maar heeft Jan wel begrepen wat de bedoeling is?

Zichtversie: PKS2011007

 

 Titel: De kippendief (PKS: 2011008)

 Auteur: Nellie de Kok

 Spelers: 1 speler

 Tijdsduur: 10 min

 Prijs: 6,95

In de bibliotheek staan allerlei mooie boeken. Aan de kinderen wordt gevraagd wat voor boeken je daar allemaal kunt lenen. Kaatje werkt in de bibliotheek en merkt dat er een boek weg is. Ze denkt dat de vos het boek meegenomen heeft. In de supermarkt zijn ook nog 4 potten jam gestolen. Meneer uil denkt zelfs dat de vos kippen heeft gestolen van de boer. De politie gaat op onderzoek uit. Hoe zit het nu? Heeft de vos die kippen gestolen?

Zichtversie: PKS2011008

 

 Titel: Het gestolen schilderij (PKS: 2011009)

 Auteur: Nellie de Kok

 Spelers: 2 spelers

 Tijdsduur: 15 min

 Prijs: 8,95

Katrijn zei nog: "Je koopt niets aan de deur". Tja, Jan Klaassen kennende, heeft hij niet goed begrepen wat Katrijn daar mee bedoelde. En of het nu over een gewoon schilderij gaat of over een gestolen schilderij, daar weet Jan natuurlijk niets van. Pas als de kinderen in de zaal het hem vertellen snapt hij pas dat hij een dief in huis heeft gehaald. O jee, hoe zal Katrijn reageren. Of heeft Katrijn al een oplossing bedacht?

Zichtversie: PKS2011009

 

 Titel: Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (PKS: 2011010)

 Auteur: Nellie de Kok

 Spelers: 2 spelers

 Tijdsduur: 14 min

Prijs: 8,95

 Prijs: 12,95 groot optreden duur: 30 minuten

Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren tegen, maar Katrijn is zo aan het mopperen dat ze die dieren niet eens ziet. Jan redt haar af en toe van een krokodil, maar Katrijn heeft dat niet eens in de gaten. Wat Katrijn ook niet in de gaten heeft, is dat Jan daar al een plan op heeft bedacht. Maar of het plan ook helemaal lukt is nog de vraag.

Zichtversie: PKS2011010

Zichtversie: PKS2011010GO Groot optreden door kinderen

 

 Titel: Het schilderij voor de koningin (PKS: 2011011)

 Auteur: Nellie de Kok

 Spelers: 2 spelers

 Tijdsduur: 12 min

 Prijs: 7,95

De koningin heeft gevraagd of Katrijn voor haar een schilderij wil maken. Katrijn wil dat wel graag, maar ze heeft geen idee wat ze op het doek moet schilderen. Ze vraagt aan Jan of hij nog wat ideen heeft. Jan kan alleen maar antwoorden met rijmwoorden en er komen de gekste ideen naar voren. Als Jan dan ook nog de bussen verf omschopt over het doek is Katrijn helemaal boos. En toch komt er nog een mooi schilderij tevoorschijn.

Zichtversie: PKS2011011